Het linker deel van de cottage is ons huisje. Het rechter deel is het huis van Steven en Karen.

Geen vakantie voor de wandelschoenen.

Wandale Hill

Maandag 19-09-2016

Foto genomen vanaf  Wandale Hill. Onze eerste wandeling tijdens de vakantie.

Route gelopen:

Uldale fell

Woensdag 21-09-2016 Tijdens de wandeling  zijn we verschillende watervallen tegengekomen.

Route gelopen:

Sandbed Cottage

Donderdag 22-09-2016 Avondwandeling gemaakt vanuit Sandbed Cottage. Foto is eerder genomen tijdens een ontdekkingstochtje.

Route gelopen:

Ravenstonedale Claylands Farm

Vrijdagochtend 23-09-2016 In de ochtend een korte wandeling gemaakt en daarna van een lekkere lunch genoten in The Black Swan in Ravenstonedale.

Route gelopen:

Na de lunch in Ravenstonedale (The Black Swan) zijn we vanuit Sandbed Cottage naar de Stennerskeugh and Fell End Clouds gelopen. Helaas hebben we geen foto’s gemaakt, maar het is een verrassende wandeling. Boven op de heuvel/berg (468 meter) zijn rotsen zichtbaar. Zie kaart.

Route gelopen:

Birkett Common

Zondag 25-09-2016 Een leuke wandeling en niet al te zwaar. Het landschap is divers en daardoor verrassend.

Route gelopen:

Kirkby Stephen Hartley Circle

Dinsdag 27-09-2016

Vanuit Kirkby Stephen gestart met de rondwandeling. De auto stond in het dorpscentrum. Je start vanuit een park en na een tijdje kom je bij een wilde water stroom. De oevers van de rivier zijn modderig en stijl. Onze wandelschoen zaten onder de modder en het heeft een uur extra gekost om de wandeling uit te lopen. Na dit avontuur “er was zelfs een deel van het pad (40 meter) weggeslagen” kwamen we in een rustig gebied met ontzettend veel konijnen. Overal waar je keek zag je de konijnen lopen en op de vlucht gaan.

Route gelopen:

Wharton

Donderdag 29-09-2016 Door de harde wind en regenachtig weer hebben we besloten om deze wandeling te lopen. Het plan was in eerste instantie om Shaw Paddock te gaan lopen. Maar door op de kaart te kijken hebben we deze rondwandeling zelf gemaakt.

Route gelopen:

Shaw Paddock

Zaterdag 01-10-2016 Het was een droge dag met af en toe een zonnetje. De wandeling die we afgelopen donderdag wilde lopen hebben we vandaag gedaan. Het begin van de wandeling was makkelijk te doen. Alleen toen we door het hoge gras van 75 cm een baan moesten maken “omdat er in geen velden of wegen een pad te bekennen was” door een drassig veld werd het wel pittig. Af en toe was er een veld dat door de schapen begraast werd wat wel toegankelijk was en de andere keer dat hoge gras… Om naar een hoogte van 450 meter te komen moesten we flink klimmen beginnend van 310 meter in een bijna rechte lijn omhoog door een groot veld met weer hoog gras…  “Over 2 kilometer hebben we een uur gedaan.” Maar uiteindelijk zijn we boven gekomen!  Daarna was het weer een makkelijke wandeling en een kwestie van het pad volgen ” van de vergezichten en omgeving genieten” naar beneden. Van het hoge gras zijn geen foto’s gemaakt te druk met overleven. 😉

Route gelopen:

Randygill Top

Zondag 02-10-2016

Het was een mooie zonnige dag met overtrekkende wolken. We zijn zelfs in onze gezichten een beetje gebruind. De start van de wandeling was stevig. Van 250 meter naar 450 meter hoogte wandelen met een steil stuk van ongeveer 150 meter lang omhoog. Dit stuk hebben we in etappes gelopen, telkens een stuk van 10 a 15 meter omhoog en dan even op adem komen. Eenmaal boven was het makkelijk lopen en van de vergezichten genieten op naar de top Hooksey 586 meter hoogte. Van de Hooksey zijn we weer afgedaald naar 520 meter. Vervolgens een steile klim omhoog naar 620 meter hoogte de Randygill Top. Hier moesten we dezelfde tactiek hanteren een paar meter omhoog en dan op adem komen. De beloning was een mooi uitzicht waar we de Wandale hill en Harter fell beneden ons konden zien liggen.  We hebben een gedeelte op de Wandale hill gelopen en achter de Harter fell ligt cottage Sandbed waar we verblijven. Daarna zijn we doorgelopen naar de Green Bell. Op weg naar de Green Bell hebben we onze boterhammetjes “genietend van de zon en omgeving” opgegeten. De wandeling naar de Green Bell 605 meter was goed te doen. Vanaf de Green Bell konden we de Stennerskeugh and Fell End Clouds gedeeltelijk zien liggen. Het zicht wordt geblokkeerd door de Harter fell. Hierna zijn we doorgelopen naar beneden terug naar de auto wat nog zeker 3 kilometer lopen was.

Route gelopen:

Bij thuiskomst stonden de kippetjes en haan op ons te wachten. 🙂

High Stennerskeugh

Dinsdag 04-10-2016

Vandaag stond er een flinke wind vooral aan de top van de berg waaiden het hard, het was zelfs mogelijk om in de wind te hangen. De wandeling was geen rondwandeling maar een wandeling die we heen en teruggelopen hebben en was goed te doen.

Tijdens de wandeling van vandaag konden we de verschillende toppen zien. Wandale hill waar we aan de flank van de heuvel gelopen hebben. De Harter fell waar beneden Sandbed cottage staat. De Randygill Top, Hooksey en Green bell waar we zondag 2 oktober opgelopen hebben.

Route gelopen: